اختلالات خواب در بیماران دیابتی و مشکلات چشمی

بر اساس تحقیقات محققین دانشگاه بیرمنگام بیماران مبتلا به دیابت نوع 2 که به اختلالات خواب مبتلا هستند بیشتر در معرض خطر به بیماریهای چشمی ، مشکلات پا و قطع عضو می باشند. دانشمندان با بررسی 231 بیمار مبتلا به دیابت نوع 2 که 149 نفر آنها به بیماری آپنه انسدادی خواب (obstructive sleep apnoea - OSA) مبتلا بودند، دریافتند که  این افراد بیشتر به رتینوپاتی و مشکلات پای دیابتی مبتلا می شوند.

 دانشمندان دریافتند که میزان رتینوپاتی شدید در میان گروه OSA 48 درصد می باشد در حالی که در بیمارانی که به مشکل OSA مبتلا نیستند تنها 20در صد است. در مطالعه ی دیگری مشخص گردید که 60درصد بیماران دیابتی مبتلا به OSA  به مشکلات تخریب عصب مبتلا هستند در حالی که در گروه غیر OSA تنها 22در صد به مشکلات تخریب عصب مبتلا می باشند.

بنا به گفته ی ناشر این مقاله بیماری آپنه انسدادی خواب یا OSA در بروز مشکلات چشمی و عصبی و مرگ و میر های ناشی از این عوارض دخیل است.

منبع:www.nursingtimes.net